keskiviikko 11. marraskuuta 2015

IHOANALYYSI

Moikkamoi ja hyvää pikkulauantaita ihmiset! Mun "lauantai" meni rauhallisissa merkeissä, sillä oon kerännyt voimia mun kahdeksan päivän työputkea varten. Eli mulla on ensiviikon torstaihin asti putkeen töitä, joten flunssan jämät on nyt pakko karistaa kannoista pois, että jaksaa viilettää! Tää työputki ei kyllä toisaalta ois voinu paremmin sattua, sillä Aapeli on kiinni tän viikonlopun, ja tulee taas lomille mun urakan loputtua.

Mutta hei aiheeseen, joka onkin tossa otsikossa jo esillä, nimittäin mä piipahdin tänään tekemässä itselleni ihoanalyysin. Olin netistä lueskellut, että monet apteekit tekevät niitä, joten marssin maanantaina lähiapteekkiin ja otin asiasta selvää.Mä en oo koskaan tiennyt mun ihotyyppiä, ja siksi oonkin käyttänyt iholle sitä sun tätä tököttiä, ja vähän kaikenlaista yhtäaikaa. Mun ihohan on siis päällepäin hyvässä kunnossa kiitos e-pillereiden, mutta toisaalta haluan, että se on pintaa syvemmältäkin freesissä kunnossa. Enpä mä sitä oikeen kuosissa voi pitää, jos en siitä tiedä tippaakaan, ja päädyin siihen tulokseen, että tää on hyvä tapa selvittää asia!

Mä yllätyin ilosesti siitä että tää analyysin tekeminen oli ilmaista! Olin lueskellut siitä että ilmainen tää yleensä on apteekeissa, mutta olin mä kumminkin varautunut siihen että tää jotain maksaa. Analyysin mulle teki ihan supermukava kosmetologi, ja selkeesti osas asiansa. Mulle toi tehtiin jollain Vichyn laitteella, ja se oli siis ihan kivuton operaatio, jossa ihoa pyyhkäistiin jollain paperilla ja sitten toi laite mittaili siitä tulokset. Mulle selvitettiin siis mun ihotyyppi, ihon herkkyys, ja sitten jotain aurinkojuttuja myös. Sillä laitteella pystyy selvittään myös ikääntymiseen liittyviä ihomuutoksia, mutta todettiin molemmat että mulle ne ei oo tarpeellisia. :DMun ihotyyppi on normaali-iho, joka on vähän sinne kuivaan kallellaan, varsinkin tälleen talvisin. Sitten mulla todettiin myös couperosa, josta johtuu toi mun poskien lievä punoittaminen. Se on muutenkin kosmetologin mukaan tosi tyypillistä Suomalaisilla, liittyy kai ilmastoon jotenkin. Couperosaa meillä on suvussa joten ei tullu sinänsä yllätyksenä, mutta se vähän yllätti että mulla on sitä jo. Yleensä sitä alkaa esiintymään vasta siinä kolmenkympin paikkeilla. Couperosassa poskien hiusverisuonet ovat laajentuneet ja siitä se punotus johtuu. Se ei oo mitenkään vaarallinen, mutta ikävä ulkonäkö "haitta". Sain sitten hoito-ohjeita mun iholle ja muutamia näytepakkauksia ilmaseks mukaan. Luulin, että kosmetologin muutama tarkotti parii kolmee, mutta se tyrkkäs mulle mukaan kaikki noi mitä kuvissa on. Haha en pistä pahakseni, kun ilmaseks sain!

Jos teitä kiinnostaa ihoanalyysi niin suosittelen piipahtamaan vaikkapa siellä apteekissa. Joissain kauneushoitoloissakin näitä tehdään, mutta ei täällä meillä pikkupaikkakunnalla. Muutenkin niistä pitää silloin yleensä maksaa ja toi apteekin oli mulle ihan riittävä. Musta tosi hyödyllinen käynti, ja vielä ilmainenkin!

Onko joku muu käynyt tekemässä tommosen analyysin, tai innottiko tää piipahtamaan lähiapteekissa? ;)

2 kommenttia:

  1. Olisipa mielenkiintoista käydä testaamassa oma inhoanalyysinsa! :) En nimittäin vieläkään ole täysin varma siitä, mitä tyyppiä oma ihoni on. Kiva että sait noin monta näytettä mukaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli kyllä kiva saada se oma ihotyyppi selville niin tietää vähän että millasta ihonhoitotuotetta sieltä kaupasta kannattaa kiikuttaa. Mulla ainakin on ollu ihan päin mäntyjä mun tuotteet :D Suosittelen kyllä lämpimästi tota, varsinkin jos sen saa vielä ilmaiseksi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi♥